Postruta Alta til Karasjok — Historisk vandrerute

Legg til huskeliste
Annonse
  • Svært krevende fottur
  • 93,7 km
  • 5 dager
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 1550 høydemeter totalt
  • Sesong: Jul - okt

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv. 

I 1663 ble postruten mellom Trondhjem og Vadsø etablert, mye av ruten gikk til sjøs, men enk...

Adkomst med egen bil

Ta av fra E6 i Alta og kjør opp Tverrelvdalen. Ta av til venstre ved Bjørnstad, og følge veien innover til du kommer til et informasjonsskilt, gapahuk og parkering ved Borras.

Adkomst med kollektivtransport

Turen starter fra Østerelvdalen som ligger øverst i Tverrelvdalen, Alta kommune. Hit kan du komme med lokalbuss fra Alta sentrum til Tverrelvdalen, stoppested: Bjørnstad. Vær obs på at det er begrenset med avganger da dette hovedsakelig er ei skolerute.

Turen ender/starter ved Ássebákti og riksvei 92 i Karasjok kommune. Hvis du skal tilbake til Alta via Gievdneguoika, er det begrensede bussavganger, ikke hver dag. Stoppestedet heter Ássebákti. De fleste adgangene går via Karasjok sentrum, Lakselv, Olderfjord, Skaidi, Alta. Det kan være nødvendig å bestille taxi fra Ássebákti til Karasjok for å nå busser derfra. Karasjok taxi har telefon 921 75 200. Nærmeste flyplass blir Lakselv. 

Sjekk for rutetider: https://snelandia.no/planleggreisen/reiseplanleggerenbruk

Annonse