Til topps på Kopparen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,8 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Jun - okt

Langs fin grusvei.

Kopparen, 483 moh., ligger i Ørland kommune, og er en karakteristisk, rund fjelltopp med flere godt synlige kommunikasjonsmaster på toppen. Den er et kjent landemerke for skipstrafikken, men er også godt synlig og lett gjenkjennelig i en stor radius på fastlandet.

Turen går på grusvei på sørsida av Kopparen, det er ca. 4,5 km fra bommen til toppen. Normal gangtid er ca. 1,5 time opp og 1 time ned. Første del går i varierende stigning i fint skogsterreng. Når vi kommer ovenfor den tetteste skogen, får vi fin utsikt sørover mot Botngård, Ørlandet og etter hvert Trondheimsfjorden. Knapt halvveis til toppen passerer vi Koppartjønna, og litt lenger oppe, på Vardeplatået står det en gapahuk som er et populært turmål i området. Det blir gradvis brattere jo høyere opp vi kommer, og grusveien slynger seg i hårnålssvinger opp den øverste delen av fjellsida. Vel oppe på toppen blir vi rikelig belønnet med en fantastisk utsikt i alle himmelretninger med skjærgården, skipsleia og Frohavet som det dominerende på nordsiden. Og er det klar nok luft, kan vi se helt ut til Halten fyr.
Samme grusvei følges tilbake til bommen/parkeringsplassen. Det finnes ingen merkede alternative ruter.

Kart: Norge-serien 10094 Fosen 1:50 000
Tekst: Bjørg Lina Werme
Turen er hentet fra boka: 54 TURER PÅ FOSEN utgitt av Trondhjems Turistforening.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Vi følger Fv 721 i ca 3 km fra Botngård nordover i retning Oksvoll. Rett etter Kottengsvatnet tar vi av til høyre og like etter opp til venstre i første avkjørsel etter gården vi passerer. Etter ca 300 m er veien stengt med bom. Her er det et gammelt garasjeanlegg hvor det er god parkeringsplass og fotturen opp mot Kopparen starter.
Annonse