Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • Turen er godt tilgjengelig
  • 5,2 km
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 123 høydemeter totalt
  • Sesong: Mar - nov

Føllingstien er en nydelig tur som passer godt for alle. Her har man natur på alle kanter, moltebær ved stien og sildrende elv som man kan nyte synet og lyden av. Her er det tilrettelagt for barnevogn, rullestol og gåhjelpemidler.

Turen har to startsteder, ved Lømsen og ved fotballbanen i Følling. Mellom disse to startstedene er den ca. 5 kilometer lange Føllingstien. Tar du turen fra fotballbanen ved Føllingstua Camping så starter man bortover gang- og sykkelstien ca. 800 meter videre norover før man passerer under E6 i gangtunellen. Da kommer man inn på den nyeste delen av stien. Herfra er det grus og subbus som underlag, over en meter brei sti og en nesten helt flat løype. Man passerer over flere bruer og elver, og fordi beitende kyr på midtsommers tid. Langs stien er det fire gapahuker og flere hvilebenker. Stien smalner litt på enkelte områder i løypa og noe gress stikker opp her og der i sesong. Når man kommer fram til Lømsen er det en fin badeplass der. Det er do på parkeringa på Lømsen, men dette er ikke handicapvennlig, men åpent døgnet rundt. På startstedet ved fotballbanen ved Føllingstua er det HC-toalett i klubbhuset. Det er ikke åpent døgnet rundt. Føllingstien er ikke brøytet på vinteren og har ikke lys. Det går også an å ta turen som rundtur, da ved å gå fortauet langs E6 tilbake rundt.

Adkomst med egen bil

Turen har to startsteder. Fra Steinkjer sentrum tar du deg ut på E6 og kjører nordover gjennom Eggetunellen. Fra rundkjøringa etter tunellen fortsetter du i 11,7 km og tar av til høyre inn til Føllingstua Camping og parkerer ved klubbhuset til fotballbanen. (Adresse for å finne fram med GPS: Haugåshalla 2) Turen kan også startes ved Lømsen. Da kjører man 9,7 km fra rundkjøringa etter tunellen og tar så ned til venstre. Parker etter 150 meter på venstre side ved Lømsen. (Adresse for å finne fram med GPS: 64.105314, 11.538945).

Annonse