Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,3 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Flott søndags- eller familietur til høyeste punktet i Lindesnes kommune! (371 m.o.h.) Toppunktet ligger omtrent på kommunegrensen mellom Lindesnes og Lyngdal, her er det flott utsikt!. God sti med merking, for det meste på fast mark.


Bronehei har et lett turterreng som gjør løypa til en ypperlig søndagstur for familien. Korteste vei opp til toppen går nesten bare på fin, fast sti og på fjell.
Hvis man vil forlenge turen med rundløypa østover mot Grøntjørn krysser man flere myrer. Her er det fordel med støvler. Nord for Grøntjørn kommer man til ei informasjonstavle som forteller om forsøk på gruvedrift i området. (Hele rundturen er ca 4,5 km)

Samme trasé kan også brukes på ski om vinteren.

For den som liker å gå utenom merkede stier er det fint å forlenge turen i forholdsvis åpent, lettgått terreng. f.eks vestover i Lyngdal eller nordover til Ørneknipen. (ca.2 km nord for Bronehei.)

Det er fisk i Stølevann, kort kan kjøpes på nett. (-se link.)

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Følg Fv.402 fra Buhølen (9,5km) eller Tryland (6km). Ta deretter av og følg skilt mot Vestre Støle (ca 4 km) Parkeringsplass mellom Stølevann og Langevann. Merket løype herfra og vestover langs Langevann.
Annonse