Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,3 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Tur på grusvei og sti. Enkelte bratte parti som ikke egner for barnevogn.

Rester etter et stort tysk festningsanlegg fra 2. verdenskrig. Her er veier, kanonstillinger, murer etter flere bygg, løpegraver mm.

Følg skilt mot Lande, og smal vei gjennom hyttefelt til parkeringsplass. Det står ei lita infotavle på P-plassen. Herfra går det vei/sti i terrenget inn til det tidligere militærområdet. Den beste utsikten finner du på kanonstillinga som ligger lengst syd. Langs veien er det murer og spor etter flere bygninger, bla. lasarett og kommandosentral i skogholt på vestsiden av veien, administrasjonsjonsbygg og fangeleir på østsiden. (ca 40 polske og russiske krigsfanger måtte delta i byggingen av anlegget.)

Mange små stier tar av fra de større veiene inne på området, her er spennende å leite etter gamle ruiner og bunkere! Det er mulig å gå inn i noen av bygningene/tunnelene, ta i så fall med lykt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fv.202 (Bankeveien/Hogganvikveien) fra sentrum mot Sånum/Toftenes. Følg skilt mot Lande, og smal vei gjennom hyttefelt til parkeringsplass. Det står ei lita infotavle på P-plassen. Herfra går det vei/sti i terrenget inn til det tidligere militærområdet
Annonse