Kilevannet rundt på sykkel

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse

Kilevannet rundt

Detter er en relativt krevende tur hvor man må bør ha en god terreng sykkel som tåler litt. Det er en god blanding av sti, grusvei, traktorvei og asfaltveier.

Selve turen er på ca.2,5mil, men kan fint forlenges avhengig av hvor du starter fra. Fordel å ha med et godt kart eller GPS. Asfalt, grus og 3 stipartier. Ta f.eks. utgangspunkt X Voldsveien v/innkjøring Nyhus/Solum kirke, Geiteryggen. Ikke ta veien mot Solum kirke, men Holtanveien. Dette er en grusvei. Følg den til du krysser Skjelbredveien og ta til venstre. Denne veien kommer ut på Voldsveien igjen så pass på og ta til høyre etter noen km . Det står ELGTVEIT på et skillt og Eltveit på kartet. Nå er det bare å forsøke å finne fram forbi Eltveit/Elgtveit. Det er flere veier som du kan bomme på. Det er et veiskille du skal ta til venstre så du kommer forbi en slakteplass for elg. Der ender veien etter et stykke og du må fortsette på en fin barnålsdekket sti som ender ut i et hogsfelt. Følg stien ned gjennom hogstfeltet til en gård hvor det er en asfaltvei. Ta til venstre, til høyre er til fyllinga. Kommer da ut Drangedalsveien som du følger til litt forbi Kilebygda kirke. Ta til høyre inn Høydalen., Det er en kiosk der som kanskje er oppe for is eller noe annet godt. Eller bare en liten rast. Følg denne veien til du kommer til et kryss ned til Frønes. Der går det en bomvei inn til venstre rett etter krysset. Detter er også veien inntil skytebanen.. Følg denne veien noen km. Du skal ta en vei inn til venstre som nylig har blitt tilrettelagt for hogst. Denne ender i et hogstfelt som går over til sti/hogstvei, som skal følges fram til du kommer til Bjørbekkveien. Da er det greit et langt stykke. Ta til høyre når du treffer på Stavdalsveien. Den skal du følge helt til den ender. Derfra er det ikke noen sti, men følg bekkedraget. Det kan være vanskelig å komme fram et stykke for det er mye kvisst og kvas. Her blir det litt ”bushing”.Men har du slept deg gjennom finner du en fin plass å krysse bekken når du ser en hytte på den andre siden. Herfra er det grusvei som du følger fram til du tar til venstre i krysset. Da kjenner du deg igjen. Her har du vært før , i nærheten av elgslakteplassen. Så er det bare å ta samme veien tilbake til Voldsveien igjen. Flott og variert tur som krever en del orientering for å finne fram. Beregn ca.3-4timer effektiv sykling om du er sykkelvant. Sikkert fortere når du kan veien.
Fordel å ha med et godt kart eller GPS. Asfalt, grus og 3 stipartier.
Ta med godt med mat og drikke, gjerne også bade buksa på varmere dager.

God tur!

Adkomst med egen bil

På denne turen kan du starte flere steder. Ved Kilebygda kirke er det god parkering. Stavdal er et annet greit alternativ. Eller om du vil ha en lengre tur er det fint å starte i fra Solum kirke, som beskrevet i teksten.
Annonse