Fottur til Klevarudnatten 808 moh fra Trytetjern

Legg til huskeliste
Annonse

Kort og relativt enkel topptur til et flott utsiktspunkt over Nesbyen. Her er det vakkert å sitte når sola går ned over Hallingdal. Toppen kan nåes fra en rekke steder, også fra Nesbyen sentrum, men her beskriver vi turen fra det populære friluftsområdet Trytetjern.

Klevarudnatten er en av de toppene som ble brukt i den første geografiske oppmålingen her i landet. På toppen stod det tidligere et tretårn som ble brukt til landmålingene. Tårnet ble revet i 2015.

Fra parkeringsplassen på nordsiden av Trytetjern går du inn på en skogsvei merket med fottur-skilt. Etter noen hundre meter kommer du til en åpning i skogen med utsikt over hele Nesbyen, samt benk og infotavler. Dette er "Utsikten". Dette er også starten på mange av de populære "downhillstiene" for syklistene i Nesbyen. Fra Utsikten følger du stien som går nordover, oppover ryggen av åsen. Fra Utsikten tar det mellom 30 min - 1 time til toppen, avhengig av tempoet. På toppen finner du postkasse med toppbok - husk å skrive deg inn i manntallet.

Man kan også gå til Klevarudnatten fra ett av de mange boligfeltene i dalbunnen. Stiene i denne dalsiden er godt merket. Ta en tur innom Nesbyen Turistkontoret i sentrum for å få oversiktkart over området.

God tur!

Adkomst med egen bil

Fra Nesbyen sentrum, kjør østover opp "Vassfarvegen". På venstre side av Trytetjern finner du parkering. Du kan også søke opp Trytetjern på GPS-en.
Annonse