Rampestreken

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 3,5 km
  • 2 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 607 høydemeter totalt
  • Sesong: Apr - nov

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er en spektakulær fjelltur som gir en fantastisk utsikt over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden.

RUTEBESKRIVELSE: Start ved parkeringsplassen under Nebba og følg merka tursti opp til Nesaksla. Stykket opp til Nebba er uten trapper og med håndlist, slik at de aller fleste kommer seg hit.

På Nebba kan du nyte utsikta over Åndalsnes. Litt lenger opp ligger grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet og nyte utsikta oppover Romsdalen og mot fjella i Isterdalen. Du kan se helt til Trollstigen.

Følg stien videre etter ryggen. Noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister. For å hindre at stien brer seg ytterligere, anmoder vi folk om å følge lista og ikke trekke videre ut i terrenget. Oppe ved Andersmyra, som er et populært trimmål, er det hvilebenk.

Videre er det mye stigning, så trappene er bratte. Når du runder opp berget, kommer du til utsiktspunktet Rampestreken som gir gode muligheter for ekstra utsikt og fotografering.

Fra Rampestreken kan man fortsette 15-30 minutter videre til Nesaksla. Opp hit er det mange flotte steintrapper og utsiktspunkt. Turen går ned igjen samme veien.

Vi anbefaler godt terrengsko eller fjellsko til denne turen.

Adkomst med egen bil

Med bil: Fra rundkjøringa i Åndalsnes følg skilt til sentrum. Etter 200 meter er det stor parkeringsplass på høyresiden. Alternativ parkering er ved Rauma Kulturhus eller i sentrum som begge ligger 5 min gange unna startpunktet. Med buss/tog: Fra Jernbanestasjonen gå opp Jernbanegata, over brua og følg Romsdalsveien forbi Sødahlhuset til startpunktet. Ca. 5 minutters gange.

Adkomst med kollektivtransport

Tog til Åndalsnes fra Trondheim/Oslo, eller buss fra Ålesund eller Molde.
Annonse