Vinddalen - Skåpet

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,4 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Bygdeveien fra Espedalen til Vinddalen ble påbegynt høsten 1975 og åpnet opp store beite- og dyrkingsområder for bøndene i Øvre Espedalen. Fra parkeringsplassen innerst i Vinddalen krysses Vinddøla på bru og god sti snor seg mellom trær og steiner innover furuskogen. Etter noen minutter passeres en rød hytte. Dette er en av linjehyttene som Stavanger E-verk satte opp i tilknytning til kraftlinjen fra Flørli som ble bygget like etter 1. verdenskrig.

Turen fortsetter gjennom Tyrejuvet, delvis på imponerende steinsatt og oppbygget gangvei. Dette er en del av Svenskevegen.

På myra innenfor juvet er det veidele for turen over til Fossmark og Skrøylå. Turen fortsetter gjennom dalen øst for Krylryggen og gjennom glissen bjørkeskog fram til hytta.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ferje Stavanger – Tau eller Lauvik –Oanes. Rv 13 videre til Lysefjordbrua. Over denne mot Forsand og videre til Øvre Espedal. Etter å ha passert gårdene i Øvre Espedal viser skilt hvor veien tar av mot Vinddalen. Ta hensyn ved kjøring på de smale veiene fra Forsand. Den smale bygdeveien svinger seg opp Bjørnaliholane til den flate Vinddalen. Bygdeveien er 6 km og har en stigning på 300 m. Parkeringsplass i enden av dalen
Annonse

Publisert av

Stavanger Turistforening