Sørmarkaturen 

Publisert av: Stavanger kommune
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,3 km
  1 time, 50 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Fra parkeringen følger du Ullandhaugleitet og Sørmarkabakken gjennom et levende kulturlandskap med utsikt mot Ryfylket og byen i forgrunnen.

Langsetter Sørmarkveien og videre oppover turstien gjennom bjørkeskogen mot Hinnaberget. Her ser du at skogen er i endring, plantet barskog må vike plassen for nye løvtrær.

Har du øynene med deg, finner du også skyttergraver og kanonstillinger. Og de store betongklossene, ankerfestene til Radiomastene fra 1914, som har ligget her i snart 100 år.

Du passerer Hinnadammen med et yrende vårlig salamanderliv, før turveien slynger deg nedover mot mer åpne sletter og gammel beitemark på Hinnamarka. Her går du i utkanten av et «frislipp-område», der firbente venner kan få løpe fritt hele året.

Turveien leder deg under E39 og rundt ridesenteret på Grannes. Og idet du skal til å ta fatt på oppoverbakkene igjen, nyter du synet av noe ganske unikt i Stavanger, nemlig en foss. En liten foss riktig nok, men likefult en foss. Du passerer boreriggen Ullrigg, og kommer inn på «Oskars Plass», knutepunktet der alle turveier i Sørmarka møtes. En siste liten kneik må til, men vel oppe, avslutter du turen med synet av sensommerens siste fargeprakt gjennom Stavanger botaniske hage.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger - et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkeringen ved Ullandhaugtårnet

Adkomst med offentlig transport

Buss nr x60 holdeplass Folkeviseveien. Sykkel
Annonse

Publisert av

Stavanger kommune