Solaturen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  8,4 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Turen er merket med røde T-er som 10. Solaturen - en nærtur i Sola kommune.

En lettgått tur i det åpne kulturlandskapet på Utsola.

En fin rundtur som passerer Sola Ruinkyrkje. Den opprinnelige middelalderkirken er antatt oppført mellom 1120-1130 tallet og var i bruk helt frem til 1842 da ny kirke stod ferdig. Etter mange år som ruin ble bygget gjenreist i 1995, arkitekt Louis Kloster var ansvarlig for prosjektet på oppdrag fra Sola kommune. Ruinkyrkja er i dag et mye brukt konsertlokale og er et av landets mest populære steder for bryllup.

I løpet av turen passer du også flere kulturminner som bautasteinen ved Sola skole, som inngår i serien av "Erlings kvilesteiner", som er en serie på 7 bautaer i en rekke fra Hafrsfjord bru til Ruinkjyrkja.

Langs veien er det også mulig å se flere sjeldne krigsminner som panserkuppelen på toppen av bunkersanlegget ved Sør-Kolnesvegen.

Turen går også innom kurs- og misjonsenteret Himmel og Hav, og både Sola Strand Hotel og Clarion Hotel Air.

Turen er i all hovedsak på asfalt, et lite grusparti fra Himmel og Hav og Sør-Kolnesvegen. Noen partier er uten gatelys.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Gratis parkering ved parkeringsplassen til Sola ruinkyrkje eller på parkeringsplassen ved Solastranden ved Sola Strand Hotel. Avgiftsbelagt parkering ved Clarion Hotel Air
Annonse