Utsiktstur til Korpåsen ved Skullerud i Østmarka

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,2 km
  1 time
 • Sesong
  Apr - nov

På toppen av stupet på Korpåsen ved Skullerud er det et fantastisk utsiktspunkt som er et superfint turmål for nærturer med utsikt. Det er en kort tur opp hit fra Skullerudstua, som gjør dette til et lett tilgjengelig sted for kortreiste tureventyr i marka. Utsikten er det ingenting å klage på. Rett fremfor deg ligger Nordstrand og skygger så vidt for Oslofjorden med Nesodden i bakgrunnen. I horisonten mot øst er Kolsåstoppene og flere åspartier i Vestmarka godt synlig, mens åstoppene i Krokskogen er silhuetter mot himmelen i nordvest. Det er svært romslig og godt med plass her, og til og med en liten bålplass med stokker rundt på det beste utsiktspunktet.

Det anbefales å starte turen ved Skullerudstua. Herfra følger lysløypa i retning Skraperudtjern noen hundre meter. Når du kommer til lysløypekrysset i enden av Skraperudtjern, tar du inn i skogen til høyre forbi en benk.

Stien er umerket men godt synlig, men krever likevel at du følger med på hvor du går. Den starter i en bratt motbakke før den flater ut et kort stykke, og fortsetter mot venstre i moderat stigning opp en steinete sti. Etter et stykke går stien gjennom en liten kløft, og i enden av denne holder du mot høyre og rett frem langs åskanten.

Herfra går stien i flatt og lett kupert terreng helt frem til utsiktspunktet.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er en stor utfartsparkering ved Skullerudstua og Skullerud skianlegg i General Ruges vei.

Adkomst med offentlig transport

Ta t-bane eller buss til Skullerud T. Fra stasjonen følg Olaf Helsets vei rundt 300 meter mot øst til parkeringsplassen ved Skullerudstua og Skullerud skianlegg.
Annonse