Padling i Sigfred og Ragnars rike

Publisert av: IL Sørulf
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  19,7 km
  6 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt

Dette er en tur som tar deg innom hjemplassene til Sigfred og Ragnar, fra tv programmet "Sigfred og Ragnar og de sju strauman" som gikk på NRK i 1998. En kort og fin film som absolutt bør sees!
Det anbefales å gå i land ved kai på Husøya, og vest for huset på Storøya, for en fin liten stopp.

Som alltid ved padling her nord: det anbefales tørrdrakt pga kaldt vann, selv om det er varmt i luften!

Obs; på grunn av sterke tidevansstrømmer, anbefales det å ta denne turen mot slutten av "innstrøm", og returen når straumen snur (på "utstrøm"). Det ideelle er ankomme innsiden av Forøya fra Nord, like etter at straumen begynner utfarten. Man må sjekke tidevannsstrømmer (sehaviniva.no) for info om tidevann, og forhøre seg med lokale folk om forsinkelsen som oppstår etterhvert innover i fjorden, og særlig tidevannet i området innenfor Forøya som man på denne turen padler innenfor. Forsinkelsen inne ved Forøya iforhold til Skutvik, er ca 2 timer. Det er avgjørende at man treffer på høyvannet innenfor Forøya, da det ikke er mulig å padle på innsiden her på noe annet havnivå enn på høyvann. Turen er i tilleg her innom et naturreservat, så ta hensyn til dette.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør E6 til Ulvsvåg, ta RV81 mot Skutvik her. Kjør til skilting mot Ness Camping, og følg RV661 ned til Ness. Snakk med innehaver av Ness camping for parkering/sjøsetting.

Adkomst med offentlig transport

Buss fra Ulvsvåg til Skutvik, man må gå fra krysset RV81/RV661 (ca2,5km) ned til Ness.
Annonse