Tusenårsstien - en nærtur i Sarpsborg

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,0 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Tusenårsstien, en sti der du kan oppleve tusen år på tusen meter.

I anledning av byen sitt 1000- års jubileum i 2016 ble stien anlagt av Sarpsborg kommune. Langs med stien er det 14 informasjonsskilter. Skiltene presenterer Sarpsborg sin 1000-årige historie - 1016 og Olavs by, herregårds- og sagbrukstiden fra 1600-tallet til ny bystatus 1839 og industribyen fra midten av 1800-tallet til 1970-tallet. Det finnes mulighet for å ta en pause langs med stien bl.a. ved fossen. Turen starter ved inngangen til Borgarsyssel museum.

Turvett

Det å ferdes sporløst handler om å ikke etterlate seg mer enn sitt eget fotavtrykk når man ferdes i naturen.

Slik ferdes du sporløst:

Unngå å tråkke nye stier der det allerede eksisterer en sti.

Skal du tenne bål, bruk en bålplass som allerede eksisterer.

Gjør det til en regel at du alltid tar med deg hjem igjen alt det du har hatt med deg ut på tur. Naturen bruker to år på å bryte ned appelsinskall, mens plast kan ta opp til 500 år å bryte ned. Derfor gjør du naturen en stor tjeneste om du også plukker med deg søppel du kommer over når du er ute på tur.

Har du bygget opp noe mens du var ute, ta det ned igjen før du forlater stedet.

Vis hensyn til dyre- og fugleliv når du oppholder deg i naturen. La ville dyr være i fred, og husk at søppel du legger igjen kan være skadelig for dem.

Kilde: https://norskfriluftsliv.no/hva-er-sporlos-ferdsel/

I naturen er det plass til alle. Vi ønsker å få flest mulig ut i naturen, samtidig som vi tar godt vare på den og oss selv. For å få til dette er det viktig at alle viser godt turvett!

Les mer om turvett: https://www.dnt.no/turvett/

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør mot Sarpsborg Sentrum og Borgarsyssel museum - der finner du parkering. Turen starter rett utenfor porten til Borgarsyssel museum.

Adkomst med kollektivtransport

Ta toget til Sarpsborg stasjon og følg St.Nikolas gate mot Borgarsyssel museum - en gåtur på ca. 15 minutter. Ta bussen - gå av ved stoppested: Olavs Voll og gå til Borgarsyssel museum, en gåtur på 3 minutter.
Annonse