Topptur til Rødberget 248 moh i Tana kommune

Publisert av privatperson

Topptur til Rødberget 248 moh i Tana kommune

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,0 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Jun - sep

Raudberget - Ruoksadas ligger nær Skugge ved Birkestrand. Fjellet ligger på østsiden av Tanaelva i det naturskjønne området ved Tanaelvmunningen. Turen opp til Rødberget er kanskje den mest spektakulære toppturen i Tana med tanke på flott utsikt. Fra fjellet stuper det flere plasser flere hundre meter rett ned mot Birkestrand. Spektakulært og kanskje litt skummelt vil nok noen synes.

Man følger en traktorvei til å begynne med. Når man går etter traktorveien kommer man etter ca 500 meter til et lite vann som man må vasse over (ble våt på beina der), ellers er det tørt og fint å gå resten av ruta. Stien opp Klokkarskaret / Gávpotgurra ser ut som har vært en viktig ferdselsåre, da stien i det bratteste området er opparbeidet slik at det skal være godt å gå langs.

Man følger stien nesten til Klokkarvann, tar av rett før det høyeste punkt i skaret ved en sti som går sørover. Stien er ikke merket og det er ca 2 km å gå opp til topp 248 moh fra startpunktet. I selve skaret er det bratt, men det er god sti nesten hele veien til toppen.

Fra fjellet er det spektakulær utsikt over nedre del av Tanavassdraget og utover Tanafjorden. Det er en #perletur og turkasse på toppen.

Ha en fin tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å komme frem til startpunktet, kjører man fra kommunesenteret Tana bru retning mot Båtsfjord ca 32 km langs FV890 - Austertanaveien. Turen starter rett før Birkestrand ved traktorveien som går til Klokkarskaret / Gávpotgurra. Adressen er Austertanaveien 3235.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.