Mjelletinden

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  2,4 km
  4 timer
 • Sesong
  Jun - okt

Turen starter fra Futskaret når en svinger av fra fv. 834 i Valvikdalen nord for Bodø og i retning Mjelle. Stien er litt vanskelig å finne i begynnelsen, men når en først har funnet den går det greit. Start fra parkeringen noen få meter på veien i retning nord (Mjellestranden) og så over berget til høyre oppover.

Mjelletinden er ca. 720 meter høy og turen starter på ca. 60 moh. Høydeforskjellen forseres på en horisontal distanse på ca. 2,2 km og tilsvarende er den gjennomsnittlig stignignsprosenten.

Til ca. 350 moh er det den del "klipper", så dersom man forlater stien kan det være litt kronglete å komme seg opp Aksla. Men når en er kommet opp i denne høyden ser en etter hvert en steinur som en må krysse for så å gå oppover på høyre siden av den. Etter steinura går en opp skaret mellom Mjelletinden og Mulstrandtinden. Her er det noen løsmasser og en bør trø forsiktig. Ved ca. 620 moh kommer en til en terrengkant som ikke på første øyekast er enkel å forsere. Men når en har funnet ut av det blir det litt småklyving opp, derfor vurderer jeg turen som krevende. Underveis blir det noen luftige utsikter.

Denne turen er bratt og bør gås når det er tørt. Så er den også ut i fra terrenget utsatt for ras og det gjelder å bruke vett og vurderingsevne.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fv. 834 fra Bodø i retning Kjerringøy. Sving av i retning Mjelle, parkering ved Futskaret der turen starter.

Adkomst med offentlig transport

ingen
Annonse