Blåfjell - rundtur på høyfjellet

Publisert av: Nesbyen Turistkontor
Annonse

Om turen

Blåfjell-masivet synes tydelig i landskapet

Det finnes et utall fjell i Norge som heter Blåfjell, og Nes kommune har også sitt. Blåfjellsmassivet synes tydelig i landskapet og får sikkert den mystiske blå-fargen mot horisonten i skumringstimen. Det ligger like utenfor Vassfaret verneområde, men en viktig historisk hendelse for Vassfaret skjedde ved Domfet i Flå, bare et par km øst for toppen. Her ble gjetergutten Johan Sagadalen så hardt skadet av bjørn at han døde i 1906. Fra den store og flotte varden er utsikten unik. Vi ser mot sentrale deler av Vassfaret i øst, og mot nord kan vi skimte rekken av 2000-metere bak fjell i Hemsedal og Valdres. Mot vest ruver Hallingskarvet og i sør Høgevarde på Norefjell.

Turbeskrivelse:

Fra parkeringen gå litt tilbake ned langs vegen og ta veg mot SØ langs Lusevatn. Fra vatnet følg merket sti videre mot toppen. Velg en litt annen rute tilbake; litt mer i N-lig retning og ned på grusveg langs kraftledningen. Følg vegen tilbake til Dypilen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Nesbyen R7 mot Oslo, ta av til venstre over Lioddenbrua etter 6 km. Til venstre i kryss ca 1 km etter å ha passert jernbanen over bro. Oppover og inn i Liemarka, betalingsbom ovenfor Storeli. Kjør til Dypilen og parker.
Annonse

Publisert av

Nesbyen Turistkontor