Topptur til Skåråfjell 

Publisert av: DNT Telemark 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  10,5 km
  3 timer, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - nov

Skåråfjell, Skiens høyeste punkt, ligger nord i Skien kommune og øst for Eiangen. Den ligger slik til at det er ikke langt til veg og det går DNT-sti til toppen, men den er ikke så lett tilgjengelig likevel. For å komme inn til der stien starter ved Grantjønn må en sykle, evt. for medlemmer av DNT Telemark, leie foreningshytta på Sommerseter, for da følger det med nøkkel til bommen, eller dra dit når bommene til Løvenskiold er oppe to helger om høsten, vanligvis siste helga i august og første i september. Må alltid sjekkes først.

Denne beskrivelsen legger sykling tilgrunn for avstands- og tidsbestemmelser, dvs ca 9 km sykker og 1,6 km DNT-merket sti.
Det er et skilt som markerer toppen, ellers er det begrenset med utsikt fra toppen.

Rutebeskrivelse: Fra innkjøringen til Dale er det 9 km inn til Grantjønn, en fin sykkeltur med ca 200 hm stigning. Fra Grantjønn går det DNT-merkasti til toppen Skåråfjell. Etter ca 600 meter tar en av fra stien mot Ravalsjø og fortsetter mot Skåråfjell. Stien stopper på toppen.

Samme veg tilbake.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Skien FV 31 til Luksefjell, deretter videre nordover til Åmot der Eiangveien tar av vestover. For å spare noen høydemeter, hvis en vil sykle inn, så kan en kjøre nordover til avkjøringen til Dale og sykle inn derfra. Parkering ved bommen begge steder, men husk å ikke sperre for inn- og utkjøring. Parkering ved Grantjønn langs vegen, evt inne ved Eiangen.
Annonse

Publisert av