Kurefjorden

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,5 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Det flate, vidstrakte kulturlandskapet i Rygge bringer tankene hen til bronsealder og jernalder. Stien slynger seg langs vannet, gjennom et skogholt med furu og løvtrær. Vi følger veien bort mot tårnet og ser snart et skilt merket naturreservat. Noen skritt senere er vi på vei opp i tårnet for å ta verden i øyensyn ovenfra. Utsikten er flott; her ser vi over Kurefjorden til Saltnes i Råde og et stykke innover i Rygge.

Vi følger Kyststi-merkingen et stykke videre i kulturlandskapet etter besøket i høyden, for i dette området strekker merkede turstier seg i alle retninger og det er fint å gå. Du kan ta en kikk på www.turkart.no og lage deg din egen rute :)

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Rygge og følg skilting til Rygge kirke. Ta så av mot Larkollen og følg veien frem til Kureskjærveien og skilt merket «Fugletårn». Sving inn her og følg veien til høyre gjennom boligfeltet, frem til parkeringsplassen ved vannet.
Annonse