Norge på tvers, Gjælen-Junkerdalen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Her er en flott 3-4 dagers tur, med mulighet for overnatting på DNT hytte om ønskelig.
Turen begynner ved havet ved Gjælen og ender opp ved svenskegrensa 116km senere.
Turen går igjennom flott natur med forholdsvis lite (eller mye) stigning alt ettersom om man velger og plukke fjelltopper langs veien. Første dag går fra startpunkt og inn til Tverrbrennstua som er ei ubetjent og flott DNT hytte. Terrenget kan være noe krevende, men er stort sett godt merket og serdeles spektakulær. Dag to går fra Tverrbrennstua til foten av Galagadalen og byr på også på flott natur og gode stier fram til et stykke ovenfor E6'n da stien stort sett blir borte selv om den fremdeles er rødmerket. Er ikke noe stort problem, men er tider hvor man må speide etter neste merking. Tredje og siste dag går fra Galagadalen og ut til svenskegrensa hvor siste biten går langs grus/asfalt vei. Siste dagen er preget av dårlig merket sti, men naturen er flott!

Turen tok for en godt trent 20 åring 32 timer med lett oppakning i slutten av september måned. Men her er det gode muligheter for å dra nytte av sollyset eller en 4. dag. Er rikelig med gode drikkevannskilder langs ruta så her holder det med en liter om gangen for å spare vekt. En serdeles flott tur fullstappet med flott natur som anbefales for alle som vil ut på en litt spenstigere tur! Alle bilder er fra samme tur 28-30.9.17, så om det ikke er nok, ja så vet ikke jeg hva som skal til.

GOD TUR!

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil ut til Gjælen er det letteste da kollektivt ikke er optimalt. Tilbake funket den gode tomelen for haik serdeles bra og jeg brukte ca 1 minutt på å få skyss tilbake til Bodø!

Adkomst med offentlig transport

Rute 200 ut til Valnesvannet er en mulighet, men da kreves det at man går et lite stykke ut til havet (slik jeg gjorde).
Annonse