Rundtur rundt/på Gjevlekollen

Annonse

Om turen

Dette er en fin avstikker ved Gjevlekollen, slik at du kan få deg en flott runde som inkluderer toppen. Evt. kan du ta av ved Gampetjern hvis du kommer sørvest fra for å droppe toppen og komme inn på den blåmerka stien fra bygda sørøst for kollen. Eller omvendt; hvis du kommer østfra kan du ta av øst av Skjærsvannet og gå via Skjærsvannet og Gampetjern og droppe toppen.

Gjevlekollen er en av de høyeste toppene i Finnemarka, rager hele 602 moh, og har et vidt utsyn samt en flott steinvarde.

På toppen sto det inntil våren 2017 ei lita brannvakthytte. Ei ny "hytte" kom på plass i løpet av høsten 2017. Dette er en slags stor gapahuk som er satt opp for allmenheten av Statskog, med tak, gulv, dør og ikke minst store vindusflater der panoramautsikten fra Gjevlekollen virkelig kommer til sin rett. Det er ulåst dør inn, og benker man kan sitte på og nyte utsikten. Gapahuken er ikke beregnet til overnatting, men det er mulig å sove på benkene om natta. Bygget har fått en farge som gjør at det glir inn mest mulig i omgivelsene, og det er gjenbruk av stokker fra den gamle brannhytta til bord og benker som er plassert utenfor bygget.

Turen er skilta og merka.

Selve runden rundt/via toppen tar ca 1 time. Så må man legge til tida det tar å komme opp til runden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra P-plass i Rustanveien på skilta/merka sti, eller fra Kanada/Delekant på skilta/merka sti. Evt. på blåmerka sti fra Eiksetra.

Adkomst med kollektivtransport

Bus til Delekant.
Annonse