3-dagers triangel i Bergsdalsfjellene

Publisert av privatperson

Denne turen er delt inn i 3 etapper på 4-7 timer hver, med to innlagte overnattinger på Bergen og Hordaland Turlags to hytter Vending og Gullhorgabu. Start og slutt er i Eikedalen ved Kvamskogen. Denne spesifikke beskrivelsen stammer fra tur gått i juli 2017 i denne rekkefølgen (Eikedalen->Vending->Gullhorgabu->Eikedalen:

  • Dag 1: Følg veien forbi skitrekkene og opp mot siste parkering i Skeiskvanndalen. Her begynner terrenget. Pass på å følge T merking over broen ved elven slik at man havner på østsiden av Skeiskvanndalsvatnet. Videre leder stien gjennom et skar med mye store steiner før terrenget åpner seg mot Holmavatnet. Pass på å ta av stien mot Vending i krysset og følg stien rundt neset. Kryss elven på det best egnete stedet. Utvis forsiktighet ved høy vannførsel. Etter kryssing av elv går stien i rett retning mot Vending, litt høyere i terrenget. Omsider skimtes Vending og dag 1 er over. Det er fisk i Vendingtjørn, og fiskekort inngår i oppholdet på hytten.
  • Dag 2. Gå litt tilbake samme veien som du kom før skilting mot Gullhorgabu. Nå er du på vei inn i indrefileten av disse fjellene. Her går du ned og opp mellom støler, idylliske vann og elver, og over gråsprengte høydedrag. Ikke bli overrasket om du må trakke en del i snø, selv midt på sommeren. En del av denne turen går langs Øvre Dukavatn som er et stort regulert vann øverst i et viktig vassdrag for Samnanger og BKK. Her er det fisk å få, men fiskekort er påkrevd.
  • Dag 3. Dette er seiersmarsjen, men også den tøffeste dagen med den lengste og mest strabasiøse etappen. Du skal tilbake ca 1 time samme veien som du kom dagen før, her går det for det meste nedover i terrenget med visse unntak. Etter demningen ved Holmavatnet skal du over Røyrfjellet. Her var merkingen litt dårlig på tidspunktet turen ble gått og på dette tidspunktet på turen kan det føles tungt å måtte over et såpass elevert område. Men tilslutt møter man stien fra Skeiskvanndalen man gikk to dager tidligere, og da er veien tilbake til start overkommelig for de fleste.

    God tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør Fv 7 til Eikedalen og parker ved avkjørselen på høyre side av fylkesveien.

Adkomst med offentlig transport

Ta 925 ruten til Norheimsund fra Bergen. Gå av ved Eikedalen skisenter.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.