Skogstur fra Lunderåsen til Farshatten, Kopperudlia og Størsrudfjellet

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,6 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - nov

Ved en liten parkeringsplass øverst i Lundervegen går flere stier oppover åsen. Stien til Farshatten går lengst vest på åsen og følger den oppover i et lett terreng. Ved Farshatten blir terrenget litt brattere og særlig på baksiden av åsen ned mot Lundertjernet. Nede ved tjernet er første del av stien veldig steinete, men ikke uframkommelig.

Fra Lundertjernet går turen opp Kopperudlia og føste del følger et dyretråkk opp til en gammel gjengrodd skogsvei. Denne følges et lite stykke til en sti går av til venstre og fortsetter opp til Frognerhytta.

Fra Frognerhytta til Kastet og videre over Størsudfjellet er terrenget enkelt å bevege seg i, men turen ned fra åsen er bratt, og vel nede fortsetter turen oppover dalen mot Lundertjernet. Et stykke opp i dalen går en sti opp til Lunderåsen og derfra er det flere stier i mange retninger, men denne går til parkeringsplassen øverst i Lundervegen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra fylkesvei 171, Haldenvegen går Lundervegen som følges til den ender hvor det er noen få parkeringsplasser langs med veien.

Adkomst med kollektivtransport

Bussrute 360 går fra Lillestrøm bussterminal alle ukens dager. Fra lundervegen kan man gå til enden og turen tar 12 minutter å gå.
Annonse