Skogstur fra Kopperud til Bjørnholen, Kohinor og Småtjerna

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,4 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Denne skogsturen begynner drøyt 150 meter forbi avkjøringen til Kopperud gård, som ligger langs med Kongsrudveien i Skogsbygda i Skedsmo. Stien går langs med en lav steinsetting og opp i skogen. Etter noen få hundre meter deler stien seg og den til venstre går mot Bjørnholen. Vel oppe på åsen går stien østover til et stiskille som heter Bølerposten.

Derfra er det flere turmuligheter, blant annet til Elghytta, mens denne går sørover på åsen over Lenmåsan til Kohinor. Kohinor er Skedsmo kommunes høyeste punkt. Fra Kohinor går denne turen i terrenget utenfor sti, men det er fullt muilig å følge sti/skogsvei ned til Småtjerna, men da kommer man ikke til Torvmåsan hvor det står rester av et gammelt torvtørkehus.

Fra Småtjerna er turen kort tilbake til Kopperud og parkeringsplassen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Leirsund følges fylkesvei 382 til Branderud. Derfra følges Kongsrudveien til en liten parkeringplass ved avkjøringen til Kopperud gård. Alternativt kan man parkere ved Stampetjernet hvor det er mange plasser. Ingen avgiftsparkering noen av stedene.

Adkomst med kollektivtransport

Bussrute 335 kjører fra bussterminalen i Lillestrøm til Branderud fem dager i uken, utenom helg. Det er to avganger på formiddagen og to på ettermiddagen.
Annonse