Skiperreisheia

Publisert av: Tveit idrettslag, turløypegruppa
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,4 km (én vei)
  1 time, 30 minutter
  Tur-retur
 • Sesong
  Mar - des

Denne turen er IKKE merket i terrenget.

Turen starter ved idrettsplassen til Forsvaret ved Kjevik. De første hundremetrene går man langs en grusvei. Etter ca 1 kilometer svinger veien ganske krapt til venstre mens det går en traktorvei ut til høyre. Denne traktorveien følger man først rett østover, før den etter bare et par hundre meter svinger mot nordvest og her begynner samtidig terrenget å stige kraftig. Bakkene varer ikke lenge. Du er nå på den gamle kirkeveien som gikk mellom Ålefjær og Tveit. Den var farbar for folk og fe, hovedsaklig hest.

Etter ca 2 km fra du startet ved idrettsplassen, kommer du på en bakketopp der det ser ut som terrenget flater ut og begynner å gå nedover. Her må du ha øynene med deg, for krapt opp til høyre, opp en liten, bratt skråning, stikker det en tydelig liten sti opp. Denne skal du følge. Du går nå i flott eikeskog, som de siste hundremetrene går over i furuskog. At du nærmer deg toppen er det lite som tyder på før skogen plutselig åpner seg og du får en flott utsikt over Kjevik, Topdalsfjorden og sjøen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør i retning Kjevik flyplass, og når du kjører langs rullebanen tar du av ved et skilt der det står Forsvaret, idrettsanlegg. Ta til venstre i krysset rett etter avkjøringen. Du parkerer på en liten p-plass på venstre side av veien etter bare 150 m

Adkomst med offentlig transport

Bussrute 35, Tveit via Kjevik.
Annonse