Leksdalsvatnet rundt

Publisert av: Visit Innherred 

Leksdalsvatnet rundt

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  70,7 km
  5 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt

Turen rundt Leksdalsvatnet kan sykles som en tur, eller den kan sykles som to-tre separate turer.

Start turen på turistkontoret hvor det er gratis parkering, utleie av sykler, salg av kart og turveiledning.

Sykle gang- og sykkelvei til Sørlia, fortsett over Bruem hvor det er fantastisk utsikt. Her er det litt bratt, men det tar man igjen med utsikten!

Fortsett videre via Bjørka til Skeifeltet - feltet antas å være Nord-Trøndelags største gravfelt, datert til ca. 800 e.Kr.

Turen fortsetter til Lysheim og videre sørover til Stiklestad. Ønsker man en kortere tur kan turen her kortes av rett over nordenden av Leksdalsvatnet og over mot Henning (se kart).

I sørenden av vatnet kan man med fordel svinge ned til Stiklestad Nasjonale kultursenter for lunsj, omvisning eller bare en pause før man fortsetter nordover på østsiden av vatnet.

Ved Sæli rett sør for Vegmo tar man av fylkesveien og inn på vegen til Henning Kirke. Vegen går gjennom et gårdstun med hest så utvis stor frosiktighet. Gå gjerne av sykkelen! Fortsett til Skarpnes, videre til Røli og deretter til Trana via veien ved Bruem (gård med tydelig ”tårn”), ta sideveg til venstre der hovedvegen svinger til høyre, og fortsett til Tranamarka/Trana, ned Tranabakken og rett ned til sentrum.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Turen kan med fordel sykles både fra Steinkjer og Stiklestad. På Stiklestad er det naturlig å starte ved Stiklestad nasjonale kultursenter, mens i Steinkjer er turistkontoret et naturlig utgangspunkt.

Innherred Turistkontor ligger sentralt i Steinkjer rett ved E6 og Amfi.
Følg E6 til nordlig innkjøring for Amfi kjøpesenter. Første avkjøring til venstre.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter ligger rett utenfor Verdal Sentrum. Følg skilting fra E6 til Stiklestad og parker ved senteret.