Leksdalsvatnet rundt (Steinkjer og Verdal kommuner)

Legg til huskeliste
Annonse

Sykkeltur med historisk sus. Turen rundt Leksdalsvatnet kan sykles som én tur, eller den kan sykles som to-tre separate turer. 

Start turen på turistkontoret hvor det er utleie av sykler, salg av kart og turveiledning.

Sykle gang- og sykkelvei til Sørlia, fortsett mot Kringla og ta til venstre over Bruem hvor det er fantastisk utsikt. Her er det litt bratt, men det tar man igjen med utsikten!

Fortsett videre via Bjørka og Bjønnabettet til Skeifeltet - feltet antas å være Nord-Trøndelags største gravfelt, datert til ca. 800 e.Kr.

Turen fortsetter til Lysheim og videre sørover mot Stiklestad. Ønsker man en kortere tur kan turen kortes av fra Lysheim rett over nordenden av Leksdalsvatnet og over mot Henning (se kart).

I sørenden av vatnet kan du med fordel svinge ned til Stiklestad Nasjonale kultursenter for lunsj, omvisning eller bare en pause før du fortsetter nordover på østsiden av vatnet.

Ved Sæli rett sør for Vegmo tar du av fylkesveien og inn på vegen til Henning Kirke. Vegen går gjennom et gårdstun med hest så utvis stor forsiktighet. Gå gjerne av sykkelen!

Fortsett til Skarpnes, videre til Røli og deretter til Trana via veien ved Bruem (gård med tydelig tårn), ta sideveg til venstre der hovedvegen svinger til høyre, og fortsett til Tranamarka/Trana, ned Tranabakken og rett ned til sentrum.

Adkomst med egen bil

Turen kan med fordel sykles både fra Steinkjer og Stiklestad. På Stiklestad er det naturlig å starte ved Stiklestad nasjonale kultursenter, mens i Steinkjer er turistkontoret et naturlig utgangspunkt.


Innherred Turistkontor ligger sentralt i Steinkjer rett ved E6 og Amfi.

Følg E6 til rundkjøring nummer 4 (uavhengig av retning) og ta av til vest mot kornsiiloen Fortsett rett frem og ta inn til venstre på stor parkerinplass. Inngang på langsiden.


Stiklestad Nasjonale Kultursenter ligger rett utenfor Verdal Sentrum. Følg skilting fra E6 til Stiklestad og parker ved senteret. Gratis parkering.

Annonse