Fjord- og elvelangs i Steinkjer

Legg til huskeliste
Annonse

Sykle eller gå fjord- og elvelangs i Steinkjer: Steinkjer har en mer eller mindre uoppdaget perle som er tilgjengelig både med sykkel, barnevogn og til fots. Gang- og sykkelveien fra Sørlia via Jæktbyn med sine fine moloer, småbåthavn og sushirestaurant, og videre gjennom byen langs elva, og utover fjorden til Bogen igjen.

Fra Sørlia følges gang- og sykkelveg frem til rundkjøring etter Shell Figga. Rett før rundkjøringen går gang- og sykkelvegen ned på nordsiden av elva og følger elvebredden nordover mot blokkene i Jæktbyn.

Der gangvegen tar slutt i jæktbyn er det litt uoversiktelig, men det enkleste er å holde høyre og sykle/gå på høyre side av bygget som huser dekkforhandler og legekontor i enden av den store parkeringen.

Følg deretter gang- og sykkelveg på vegens venstre side, opp til rundkjøring og enda et lite stykke til lyskryss. Kryss E6 og fortsett under jernbanen. Kryss deretter gata ned mot elva og fortsett rett frem. via Rismelen aktivitetspark til Håkkådalsbrua.

På andre siden av brua er det litt dårlig grussti et lite parti så med sykkel anbefales sidevegen. Fortsett ut på Holmen, over brua langs brygga, under jernbanen og ut på stranda.

Fra stranda fortsetter grusveien langs elva utover parallelt med kaia før den svinger av innover mot Bogen og småbåthavna. Vel fremme i Bogen følger dere gang og sykkelvei rett frem til Rema 1000 på østsiden av E6. Ta så opp til venstre, under jernbanen og videre ut mot Kongens Gate som i sin tur følges hele vegen til Figga hvor dere igjen treffer på fjorden langs E6.

Adkomst med egen bil

Start turen i Sørlia sør for Steinkjer. Følg E6 til Sørlia og kjør av. Parkering rett på høyre side av vegen. Alternativt kan turen startes på Steinkjer togstasjon. Rutetabell på www.vy.no

Adkomst med kollektivtransport

Trønderbanen til Steinkjer stasjon. www.vy.no
Annonse