Ailegastoppen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,0 km
  3 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Vegen har grusveg helt til toppen. Stigningen i begynnelsen er forsiktig før det blir brattere etter hvert. Midtveis flater det mere ut, før det igjen blir bratt opp til toppen. Nær midtpartiet har bygdelaget laget en gapahuk som kan lånes, se oppslag på stedet.

Fra toppen har du enorm utsikt over svært mye av Alta kommune. Fra gammelt av ble det sagt at man kunne se hele seks kirkesogn herfra. Fjell med særpreget form, slik som Ailegas, ble ofte betraktet som hellige fjell av samene.

Tårnet på toppen er hovedsender for fjernsyn og radio, samt anlegg for maritim VHF, radiolinjeutstyr og basestasjon for mobilnettet.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Alta sentrum reiser man langs E6 mot vest (Tromsø). Følg skilting mot Isnestoften, ei bygd man kan ankomme etter ca 42,5 km (ta av fra E6). Her ligger en nedlagt butikk på sydsiden av veien, rett før bygdegrensa mot vest. Turen er skiltet fra avkjøringen - finn egnet parkeringsplass og ta fatt på anleggsveien som fører helt frem til toppen.

Adkomst med offentlig transport

Rutebuss til Øksfjord og Tromsø kan benyttes, men man må da gå ca 3 km.

Varsel

Annonse