Fottur til Øygårdsfjellet

Publisert av privatperson

Fottur til Øygårdsfjellet

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,3 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt

Lett fjelltur langs strand og sti i starten og fantastisk svaberg hele veien til toppen. Merket fra fjæra med oransje merking til stien treffer ryggen opp til toppen. Derifra finner men lett veien langs ryggen opp mot selve toppen. Øygårdsfjellet er 299 m.o.h. og gir fin utsikt over Sjunkhatten nasjonalpark med sine dramatiske topper i øst og fjorden Sørfolda.

Turen tar drøye 2 timer tur/retur, har jevn og fin stigning og passer fint for en familietur.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parker ved Kjerringøy Rorbusenter i enden av vegen. Gå langs Tårnviksveien, grusvegen mellom husene. Ta av første veg til venstre, forbi bommen - som er satt opp mot biler - og gå ned til fjæra. fjæra er det merket med skilt og oransje merking mot sti man kan følge til man tar av mot toppen.

Adkomst med offentlig transport

Nordlandsbuss kjører til Tårnvika fra Bodø, se rute 400 till Tårnvik/Kjerringøy. https://177nordland.no/a/bussrute-bodoe-lufthavn-sentrum-mulstrand-kjerringoey-taarnvik-linje-400
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.