Topptur til Middagskollane og utsiktspunktet Signalkulen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  10,5 km
  3 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Middagskollane er et flott skogsområde i høyden med myrdrag og rikt dyre-/fugleliv. Selve toppområdet har ikke utsikt, men på stien opp/ned er det flere plasser som er tilrettelagt for rast med utsikt. Avstikkeren til utsiktspunktet Signalkulen er også verd et besøke.

Området Middagskollane/Blåfjell har mange merkede stier og alternativene er mange, her er et forslag til tur i området.

Beskrivelse av turen:
Turen starter fra parkeringen ved Heivannet som ligger 100 m inn mot slalombakken fra fylkesvegen. Første delen følger vegen mot slalombakken/Galtetjenn, en bom passeres og 200 meter etter den går det inn en skogsbilveg til venstre. Denne følges i 500 meter oppover til en gammel traktorveg som går rett opp lia. Vegen passrer en endeplass for skogsbilvegen og fortsetter oppover til det flater ut. Ved første stikrysset starter rundturen om Middagskollane.
Traktorvegen fortsetter forbi Høgsetsetra og kommer inn til Havretjenn. I stikrysset tar en av til høyre opp lia og kommer opp på Middagskollane der en følger ei myr.
På nedtur så er det mulig å stikke opp om utsiktspunktet på Signalkulen for å ta en titt på utsikten over bygda. Tilbake på stien så følges den ned lia til toppen av slalombakken/Ristingkollen. Derfra fin sti ned til stikrysset for rundløypa og så samme veg tilbake til parkeringen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst

Fylkesveg 32 mellom Skien og Siljan. Ved Heivannet er det skiltet slalombakke og P 100 m. Ta av og kjør inn til stor parkering på venstre side etter 100 m.
Annonse