Sorrisniva

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  12,4 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - sep

Følg Raipasveien noen hundre meter øst for Øvre Alta bru til første krysset der Holmen(veien) krysser Raipasveien. Sving først til høyre og følg veien til elva ca 400 til veien svinger nord-østover. Etter 200m tar en bred sti av fra veien mot høyre i øvre kant av jordet. Følg denne stien opp to skråskjæringer og deretter fortsetter en bredere sti/ATV veg oppover moreneryggen og rundt ett jorde. Her deler spore seg og det er mange alternative stier videre. Følg den merkede stien/GPX sporet videre til den går inn på en traktorveg som går ned til kryssinga av Gammelelva. Dette er et flomfar som er tørt i tørre perioder på sommeren. Over på holmen Petajasarri, går det mange fine beitetråkk. Følg den merkede stien videre til Mikkelholmen, trill 100m gjennom ura i Jorra(Jorra rock garden) og fortsett på elvestiene til Øvre Stengelsen.

På denne turen lags elva finner du svært varierte stier, flytstier i gammelt beie/kulturnandskap, fisker-stier langs elva og tekniske utfordrende smalstier i et vakkert elvelandskap.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er ca 6 km til startpunktet fra Alta sentrum. Følg veien vestover og ta av mot E 45. Når du kommer til brua over Alta elva på din venstre side (Øvre Alta) finner du et egnet sted å parkere på. Startpunktet er rett ved siden av brua.

Adkomst med offentlig transport

Sjekk snelandia.no. Det går daglig ringruter (Eiby) langruter (Kautokeino) og skoleruter hit.
Annonse