Storsæterfossen 

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,4 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Ein flott tur i storslagen natur. Turen går i god og tydeleg rås. Største delen av turn går på steinlagt rås laga av sherpaer frå Nepal. Ein kan gå bakom fossen og er like tørr.
Ein ser fossen eit stykke før ein kjem opp, da ser den stusseleg ut, men den er mektig og fasinerande når ein kjem bakom.
Turen starter på Vesterås gard, som ligg på ei fjellhylle 320 meter over Geirangerfjorden. Der er opparbeida stor parkeringsplass og turen er godt skilta.
Der er to stier inn til fossen. Den eine går fra tunet/parkeringsplassen,(1,5km) den andre (2 km)starter 50m før parkeingsplassen. Den som starter fra tunet er litt brattere og kortere enn den andre.
(Litt feil på kartet, da vi også tok ein tur til Storesetra, litt lenger inn i dalen)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Rv 63 fra Strynefjellet eller Eidsdal. Ta av til grusveg ved Hole Hytteutleige. Vidare på smal grusveg til parkeringsplass. Ingen parkeringsavgift.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse