Rundtur i Isfjordsfjella

Legg til huskeliste
Annonse

En fantastisk tur i variert terreng, høydeforskjeller, og fantastisk utsikt over Romsdalsfjella! Kan gjennomføres på en helg.

Hen i Isfjorden – Måsvassbu - Kavliseter - Hen

Dag 1 Isfjorden-Måsvassbu:
10 km, ca. 4 timer.
Kjør til Øvre Kavli og videre på bomvei (kontant eller Vipps) en liten km til Hellerøra. Fra parkering ca. 4 timers gange på merket sti oppover til idylliske Loftskarsetra. Videre til Loftskaret (788 moh.) hvor matpakken bør fram og nytes til utsikten mot bl.a.Trolltindene og Romsdalshornet. Herfra ser du opp mot Loftskardtinden med steinhytta, som kan være neste dags mål, hvis du har en ekstra dag og ikke tar en avstikker dit med det samme. Fra Loftskaret slakt nedover mot Måsvassbu. Sikringshytta er tilgjengelig hele året med DNT-nøkkel. Hovedhytta er åpen fra 1. juli.

Dag 2:
10 km, ca. 5 timer.
Fra hytta går det stier i alle retninger. Etter en overnatting eller to tar du stien som går østover mot Mørkvatnet og videre til Kjøvdalsvatnet. I stikrysset ved nordenden av vatnet fortsetter turen videre østover mot Vasstindbu. Fra stikrysset er det ca. 400 høydemeter stigning opp til hytta på 1190 m.o.h. som ligger vakkert til på ryggen mellom Kalvgjeltinden og Vasstindane. Du kan booke seng på forhånd på Vasstindbu.

Dag 3:
12 km, ca. 6 timer.
Retur ned til Kjøvdalsvatnet og videre sørover langs vatnet. Deretter opp ura mot Kjøvskaret mellom Kyrkjetaket og Kjøvskartinden. Her blir du belønnet med en utrolig utsikt mot Romsdalstindene. Nyt nedturen mot Kavlisetra. Her er det dyr på beite og stien kan være vanskelig å følge. Du er på riktig vei så lenge du har elva på din høyre side ned til brua. Når du kommer til parkeringsplassen på Kavliheian fortsetter du 2,5 km på grusvei ned til parkeringen på Hellerøra/Øvre Kavli.

Adkomst med egen bil

Tog til Åndalsnes. Med bil eller buss til Hen i Isfjorden. Parkering på Øvre Kavli/Hellerøra, ca 2 km fra Hen sentrum. Bomvei (kontant eller Vipps).
Annonse