2-dagers telttur til Heggmovatnet fra Valnesfjord via Drogvatnet og Storbakken 

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 19,4 km
  • 2 dager
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 952 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Denne turen tar deg fra Valnesfjord og over til Heggmovatnet, via Drogvannet, Storbakken og Rundvatnet. Turen har partier som kan være krevende å gå i. Det er god sti helt opp til Drogvatnet, men rundt vatnet er det dårlig sti og skrått terreng. Opp til Drogvatnet er det 3.6 km. Opp Storbakken må man være oppmerksom på at det er ganske bratt. Fra Storbakken og videre inn til Rundvatnet er må du belage deg på mye steinete terreng. Vær opmerksom på dette hvis det nettopp har regnet eller er mye fukt i luften. Etter Rundvatnet går det nedover til Heggmovatnet. Her er terrenget overkommelig for de fleste. Gikk ikke helt ned til Heggmovatnet selv, men man bruker kanskje halvannen til to timer fra Rundvatnet til Heggmovatnet. Turen er middels til krevende avhengig av vær og oppakning.

Brukte litt over seks timer på å gå over til øvre del av Heggvassbotn, inkludert pauser på tilsammen halvannen time (tok meg god tid).

Adkomst med egen bil

Fra rv80 tar du av i Valnesfjord og kjører til Kosmo. Ved Kosmo kjører du til Bringsli. Her er det grusvei. Følg veien til du kommer til ei smal bru. Like etter kommer du til en "topp" med parkering på begge sider av veien og et skilt med info om Sjunkhatten nasjonalpark. Her er det godt med parkeringsplasser. Ca 50 meter før parkeringen står det et skilt i en avkjørsel til en privat vei, som tar deg til Drogvatnet.
Annonse