Valhest fra Liland

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,2 km
  4 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Hele året

Valhest er en markert topp i området, og vi kan se toppen alt fra parkeringsplassen. Turen til Valhest kan ha mange forskjellige utgangspunkt. Denne turen går fra nordsida.

Turen er merket fra sørenden av parkeringsplassen ved fylkesgrensa. Fra gammelt av er den også merket fra nordsida av parkeringsplassen, men stiene møtes etter kort tid.

Stien går nord for Husavatnet og deretter i sørlig retning på vestsida av vatnet. Videre i stort sett sørlig retning på vestsida av Lilandsåsen. Det er en del myrlendte partier, men terrenget er stort sett lettgått.

Omtrent midtvegs går vi over en topp på ca 160 m.o.h. På toppen tar stien bratt til venstre og ned i et skogholt/plantefelt. Vi følger merket sti gjennom skogområdet og går et lite stykke på en liten skogsveg. Stien til Valhest er tydelig skiltet der vi tar av fra vegen.

Etter hvert krysser vi høyspentlinja og går deretter ned mot Langedalen og krysser denne. Vi er nå ved foten av Valhestplatået og følger merket sti i kraftig stigning til varden på 313 m.o.h.

Utsikten er her storslått i alle retninger.

Turen går i samme trase tilbake til bilen.

NB! På denne turen må et inngjerdet beite passeres. Vær obs på at storfe kan oppleves som pågående, vis derfor hensyn og hold avstand.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Med bil til Liland langs E39. Parkeringsplass ved fylkesgrensa mellom Rogaland og Vestland.

Annonse