Legg til huskeliste
Annonse

Starter ved Haglebu Feriesenter går rundt den nordre delen av Haglebuvannet. Haglebuvanna ligger 800 m.o.h.,og i den nordligste delen av Sigdal kommune. Like vest for vannet ligger karakteristiske Haglebunatten med sine 1278 m.o.h.
Haglebuvannet rundt er en ny tursti bygget sommeren 2014. Den starter på Haglebu Camping i nordenden av vannet og tar oss med gjennom gammel granskog, til myrer, grillplasser og til en solid gapahuk ved vannkanten.

I sørenden av vannet ligger Haglebu fjellkirke, en vakker kirke i stein og tre som ble innviet i 1980. Kirken er reist i fellesskap av bygde- og hyttefolk og drives av foreningen Haglebu Fjellkirke. Kirkas vesentligste inntektskilde er det årlige loppemarkedet som går av stabelen første helga i august.

På Grantangen hvor kirka ligger sto 26.april 1945 et av de siste slagene mellom norske og tyske styrker under 2.verdenskrig. Like sør for kirka er det reist en bauta til minne om de 7 norske soldatene som mistet livet i kampen om Norge.

Gå brua og moloen mellom det nordre og søndre Haglebuvannet ,der går stien på østsiden av vannet, forbi en fiskeplass og badeplass, gjennom nedre del av campingplassen på Haglebu Turistheim, over ei bru over elva Flenta og tilbake til Haglebu Feriesenter.

Turstien passer for absolutt alle enten man jogger, sykler, går med barnevogn eller kjører rullestol. Bålplasser og gapahuk med fiskeplasser og krakker under veis. GOD TUR!

Adkomst med egen bil

Parker ved Haglebu feriesenter. Her starter stien.
Annonse