Fiskebekkåsen rundtur

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,7 km
  1 time, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Fiskebekkåsen er et populært turmål som lett nås for de aller fleste. Turen går i skogsterreng der blåbærlyng og furu preger mye av turen. I blåbærsesongen er det bare å ta med seg spannet og plukke.

Beskrivelse av turen:
Turen går inn Skisjøvegen som starter på motsatt side av Solvika kafé.

En bom passeres og stien mot Fiskebekkåsen tar av til høyre etter ca 100 m. Stien er merket, men kan være litt lett å miste opp lia, så være oppmerksom. Den fortsetter i fint skogsterreng med lyng og myrdrag og kommer fram til Gamlevegen (Gammel ferdelsveg mellom Skien og Siljan) som krysses.

Hvis det er ønske om en kort tur er det nå mulig å ta til venstre og komme ut igjen på Skisjøvegen og følge den tilbake til Solvika

Etter å ha krysset Gamlevegen så går stien opp til en fin rasteplass med bålplass og så videre bortetter åsen, litt opp og ned, til en kommer ut på Skisjøvegen igjen.

Her er det mulig å gjøre turen kortene og følge Skisjøvegen tilbake til Solvika.

Stien krysser vegen og går inn til lysløypetrassen, som følges tilbake til skiarenaen, ved å ta til venstre. Før skiarenaen så går det merket sti inn til venstre som kommer inn på Gamlevegen igjen. Den følges noen få meter til høyre for så å ta til venstre mot Solvika.Stien kommer ut på vegen ved bommen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst

På fylkesveg 32, Skien til Siljan ligger Heivannet ved Solvika kafé. Ta av til venstre mot slalombakke og skilt P 100 m. Stor parkering etter 100 m på venstre side. Alternativ startpunkt er parkeringen til skiarenaen ved Vanntårnet. Kjør mot Siljan og ta inn Industrivegen der det er merket Lysløype og kjør rett fram helt til enden av vegen.
Annonse