Ruten opp - Hemne

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  12,2 km
  4 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Ruten er det høyeste fjellet i Hemne, og søndag 9/9-2018 kom vi fram til parkeringsplassen hvor vi oppdager KIL-Hemne arrangerte "Ruten opp", med trekning av premier og kakeservering etter turen. De mente vi ville bruke 2,5 timer opp, og sa vi kunne velge mellom den vestlige ruten oppover med best utsikt og tørrere sti, eller den stien som gikk i dalen mellom fjellene og var noe bløtere i starten. Vi valgte å gå turen som en rundtur, med den 1,3 km lengre utsiktsstien først.

Etter første stigningen (ca 1,4 km) passeres elva over en hengebru, hvor man da kunne velge følge godt merket rute til venstre (som var kortest - ca. 5 km)) eller gå rett frem i tydelig sti (6,2 km). Stien med utsikt ender i en bratt stigning etter 2,6 km fra p-plassen, men når man da er oppe er det ralativt greit og variert terreng. Man blir lurt en par ganger om hvor toppen er, men det er vel vanlig når man går på toppturen. Det finnes et par militære installasjoner på toppenm og en stor varde samt utsiktglass som viser navnene på andre nærliggende fjelltopper.

Den korteste veien opp (til venstre etter hengebro) går i dalen mellom to fjell og er godt merket med stolper hver 10 meter som har refleks (for de som ønsker å gå der i mørket). De første 1,5 km er som nevnt en sti som kan være både glatt, gjørmete og bløt, men etter en bred bro blir det mye berg og sten og gå på. Vi gikk denne veien ned, og var slitne i bena etter all klivingen oppover. På vinterføre ville jeg gått denne veien opp.

Endomondo viste at turen var på 12 km, 970 høydemetre - hvor vi brukte 4:18 inkludert pause på 20-25 minutter.

Flott usikt på toppen! Vi fikk ikke nytet denne så lenge, da det blåste mye denne dagen!

https://www.relive.cc/view/e1194454040

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Stor parkeringsplass ved siden av veien E39 ved Søylifossen Søvasslivegen Borstadsetra

Adkomst med kollektivtransport

Sjekk AtB.no for buss fra Trondheim/Orkanger til Kyrksetrøra
Annonse

Publisert av