Naturpark Tydal - en friluftsarena for alle hele livet!

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 1,2 km
  • 1 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 25 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Naturpark Tydal - en friluftsarena for alle hele livet!

Naturpark Tydal er en naturlig plass for nærfriluftsliv og aktivitet sentralt i Ås i Tydal. Du finner inngangen til parken like overfor 705 Senteret ved nedkjøringa til Kløfta-området. Naturpark Tydal er et positivt tiltak for folkehelse og en viktig arena for barnehage, skole, fritid og for eldre. Naturpark Tydal skal bidra positivt til integrering og vil være en god arena for introduksjon til norsk friluftsliv.

Her i Naturpark Tydal er alle velkommen, sommer som vinter. Stien inn er universelt utforma. Hele traseen inn er 600 m. Innerst i parken er det en stor og romslig gapahuk, bålplass, bord og benker og en lekeplass. En trimplass med utendørs treningsapparater er tilrettelagt (våren 2019), og underveis er det flere aktivitesbaser for barn og unge.

Det kan være mye spennende å se i parken hele året. Hold øynene åpne og skjerp sansene for spennende figurer, tegn og spor etter ville fugler og dyr som lever her!

Naturpark Tydal er en frivillig organisasjon, org.nr. 916 479 492. Den ble stiftet i 2016 av Tydal IL, Tydal jeger og fiskerforening, Tydal skole og Fjelldriv AS. Sistnevnte som idéhaver og pådriver for prosjektet. Grunneier er Tydal sokn.

Adkomst med egen bil

Kjør til sentrum Ås i Tydal ved å følge fv 705 fra Stjørdal (ca.1,5 t) eller Røros (ca.1,5t). Parkering ved 705 Senteret der du finner kafé, gave- og interiørbutikken Søstrenes Kammers, galleri og informasjon om nasjonalparkene i området. Starten på naturparken er like på andre siden av vegen. Det er godt skilta.

Adkomst med kollektivtransport

Det er mulig å ta buss fra Trondheim - Stjørdal - Selbu - Ås i Tydal / 705 Senteret - Stugudal.
Annonse