På kyststien rundt Malmøya i Oslofjorden

Legg til huskeliste
Annonse

En tur rundt Malmøya er en flott turopplevelse. Det er generelt mange muligheter for fine turer langs fjorden og på øyene, men det er nok mange som ikke kjenner til turmulighetene på Malmøya. På denne rundturen skal vi på en variert og spennende tur over stier i flott kalkfuruskog til øyas høyeste punkt, og langs svabergene helt nede ved sjøen med strålende utsikt over Bunnefjorden!

Turen starter ved bussholdeplassen Nedre Bekkelaget. Fra bussholdeplassen går du til venstre inn Ormsundveien. Følg denne noen hundre meter og du kommer til Ormsundet og Ormsund bro. Ta over denne og hold til venstre på Ormsundveien langs den østlige siden av øya. Etter et stykke kommer du til Malmøysundet og Malmøysundet bro.

På andre siden av brua krysser du tvers over snuplassen til Malmøya-bussen, og opp en skogsti bak et parkerings forbudt-skilt. Stien går i jevn stigning og svinger etter hvert mot venstre. Hold til venstre opp en liten tretrapp der det er skiltet naturreservat, og fortsett på sti i motbakke gjennom skogen. Vi er nå inne i Nordre Malmøya naturreservat som ble vernet allerede i 1979 som naturminne. Etter noen hundre meter gjennom Nordre Malmøya naturreservat kommer du til et hus på venstre side og til asfaltert vei, Høyboveien.

Vi tar til høyre ned veien, og deretter tvers over en plass inn Skjellveien og inn Barnålveien som er første veien til venstre. Vi fortsetter videre på Barnålveien et godt stykke. Når vi kommer til en brå høyresving hvor veien går i bratt nedoverbakke, fortsetter vi rett frem og på sti langs et hvitt gjerde. Stien er umerket med godt synlig, og går etter et kort stykke i bratt motbakke opp mot utsiktspunktet som også er innsjekk. Vi går nå over Hallingåsen. Når det flater ut fortsetter vi frem til og langs nettinggjerdet, til vi kommer til en benk med flott utsikt over Indre Oslofjord. Herfra ser vi utover Skinnerbukta mot Malmøykalven, Langøyene, Nesoddtangen og mot Fornebu. I det fjerne ser vi de karakteristiske, bølgende Kolsåstoppene. På en finværsdag er det helt sikkert masse båter som farter rundt på fjorden!

Vi fortsetter videre over åsen og i jevn nedoverbakke i retning Malmøyveien. Når vi kommer til asfaltert vei holder vi mot høyre og fortsetter videre rett frem på veien. Etter et kort stykke kommer vi til et kryss, hvor vi fortsetter videre til høyre opp Skinnerbakken. Denne går raskt over i en nedoverbakke og straks er vi fremme ved Solvik Camping. Vi tar en kort avstikker ut til odden mot Malmøykalven, før vi fortsetter på stien som går bratt oppover rett bak skiltet på venstre side av veien som markerer naturreservatet.

Stien går først i bratt oppover, før vi fortsetter rett frem langs noen trestokker som er lagt ut i relativt flatt terreng. Etter et stykke kommer vi ut av skogen og får sjøen rett imot oss. Vi fortsetter på oversiden av noen hytter og langs et tregjerde, før vi kommer helt ut til odden på sørøstsiden av Malmøya. Her er det flott å sitte og nyte utsikten over Bunnefjorden, og kjenne på sjøen som slår mot fjellet. Vi runder spissen og fortsetter nordøstover langs sjøkanten. Stien er ikke så synlig i dette partiet, men går flatt langs vannet et stykke, før den naturlig svinger inn bak noen trær. Før dette skal du ikke gå oppover i terrenget!

Bak trærne svinger stien innover land og går i slak motbakke et kort stykke før du kommer til Korallveien. Vi fortsetter oppover til venstre på den asfalterte veien. Etter et stykke er vi tilbake i krysset der vi tok til høyre opp Skinnerbakken, men fortsetter videre på Malmøyveien. Etter hvert i lett nedoverbakke hvor vi tar en snarvei inn gang- og sykkelveien som kalles Svinten. Når vi er nede på Sundveien fortsetter vi til venstre og videre nordøstover. Vi følger Sundveien langs sjøen helt frem til Malmøysundet og Malmøysundet bro.

Fra brua kan vi ta bussen tilbake, eller vi kan gå langs Ormøya og over på fastlandet og ta bussen fra Ormsundbakken bussholdeplass.

Adkomst med egen bil

Turen er lett tilgjengelig med buss. Start enten ved bussholdeplassen Nedre Bekkelaget eller ta buss helt inn til Malmøya. Det er en offentlig parkeringsplass rett før Ormsund bro, på venstre side. Det er ikke parkeringsmuligheter inne på Malmøya.

Adkomst med kollektivtransport

Turen er lett tilgjengelig med buss. Start enten ved bussholdeplassen Nedre Bekkelaget eller ta buss helt inn til Malmøya. Returen kan gå fra bussholdeplassen Malmøya eller fra Ormsundbakken rett inne på fastlandet.
Annonse