Sandnes sentrum - Gramstad. Nærtur i Sandnes

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 6,4 km
  • 2 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 294 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Bli med å gå strake veien fra Sandnes sentrum og travle bygater, langs strandpromenaden og gjennom boligområder til skogen og det rike kultur- og naturlandskapet på Gramstad. Turen starter rett ved tog- og busstasjonen midt i Sandnes.

Enten man ankommer sentrum med buss, tog eller på annen måte er det bare å sette kursen mot kulturhuset og fortsette langs Sandnes brygge forbi de nye blokkene. Etter å ha krysset den traffikerte Gravarsveien fortsetter turen oppover Gangaren som leder rett til gangbroen og Hanatrappene. Det er lett å komme ut av tellingen her, men fasiten sier at det er 306 trappetrinn som må forseres for å komme opp til idrettsbanen på Hana. I toppen av trappen anbefales det å ta en kort avstikker ut på Skolefjedle. Der kan du stille deg opp ved siden av en av de sju ulvungane og tilbake på veien du kom.

For å komme videre til vannbassenget og turens neste gode utsiktspunkt fortsetter turen forbi idrettesplassen, opp Frøyerveien, Åsveien og gjennom et par fine skogholt. På vannbassenget er det plassert ut både benker å sitte på og kikkert å titte i. Videre opp til Gramstad går turen på skogsti. Enkelte partier kan være temmelig fuktige og sølete, men en tydelig sti og røde T-er viser vei. Etter å ha passert stiskillet til Vassfjellet blir skogen luftigere og åpnere, med en flott utsikt mot Dalnuten og Fjogstadnuten. Herfra går stien slakt nedover mot Kubbbetjønn.

Ta gjerne en liten avstikker bortom det idylliske tjernet og se på ruinene etter Husmansplassen før du følger turveien videre til Gramstad og det hvite huset til turistforeningen.

Turen er merket fra jernbanestasjonen i Sandnes og helt opp til Gramstad.

Adkomst med egen bil

Med buss, tog, bil eller på andre måter til Sandnes sentrum.

Adkomst med kollektivtransport

Med busser eller tog til Sandnes sentrum.
Annonse