Rundtur til Melsheinuten

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Kort tur (2,5 km) i småkupert skogsterreng, dels på grusvei og dels på umerket sti. Turen starter på den første store parkeringsplassen i Melsheia. Følg grusveien oppover på sørsiden av veien. Ta til høyre oppover lia på umerket stia etter ca 100 meter. Like etter høyspentlinja velger du stien som går skarpt til høyre. Den leder deg bratt opp til Melsheiknuten (169 moh). Når været er fint, får du her en flott utsikt både mot havet, med Kvitsøy og Karmøy lengst mot vest, og mot fjellene i øst. Vedafjellet dominerer i forgrunnen, mens Bynuten er godt synlig i øst. Følg umerket sti videre ned igjen på sørsiden av Melsheiknuten, hold rett fram når hovedstien svinger til venstre og følg høydedraget over en mindre kolle og ned til større stie som svinger kraftig mot høyre og leder tilbake til grusveien på nordsiden av Melsheiknuten. Følg denne ned til kanten av skogen, ta her til høyre og skynd deg over et stykke ny bilvei til du igjen kan gjemme deg i skogen på andre siden av Melsheiveien. Følg grusvei oppover mot rulleskianlegget, ta til høyre på umerket sti i veikryss, og få med deg den åpne furuskogen og mystiske bekken du passerer før turen plutselig er slutt.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg skilt til Melshei og parker på den første store parkeringsplassen du kommer til. Ca 200 meter før du du kommer til rulleskianlegget Sandnes Arena.
Annonse