Klauv 

Publisert av: Haugesund Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,7 km
  1 time, 20 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året

FAKTA

Merking/skilting: Ingen merking, men stort sett tydelig sti.

Gangtid: 30-40 min. opp, 20-30 min. ned.

Kart: Haugesund 1113 I

Turkart Byheiene

Turen går til det høyeste punktet i Haugesund kommune og gir et fint rundskue over hele distriktet i alle retninger. Klauv ligger i utkanten av området vi betegner som Byheiene, like sør for grensa til Sveio.

Omlag 50 meter øst for krysset med vannverksveien tar stien av på venstre side av vegen. Den går langs en steingard til å begynne med og stiger jevnt gjennom høy blandingsskog. Skogen tar raskt slutt, og vi kommer over i åpent terreng, vekslende mellom små kneiker og myrer. Vi tar oss tid til å nyte utsikten mot Valhest i øst og gårdene på Skardstad og Halseid. Den siste stigningen mot toppen på 246 m.o.h. får fram svetten.

For dem som mener at dette blir en noe kort tur, anbefales følgende rundtur: Ta sykkelen fatt fra sentrum av byen og følg Kattanakkveien til topps. Videre på vannverksvegen til Skarstad og ut til utgangspunktet for fotturen til Klauv. Følg samme veg tilbake, eller returner via sykkeltraséen om Kjosen og Nodland. Videre ned til Førresfjorden og så E 134 tilbake til byen. Husk at deler av turen absolutt ikke går på autostrada.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Tilkomst: Vi tar riksveg 47 fra Haugesund til fylkesgrensa i nord og tar av mot Kvalvåg og kjører omlag 4 km til krysset med vannverksvegen. Parkering: Liten parkeringsplass ved vegkrysset.
Annonse

Publisert av

Haugesund Turistforening