Heiahornet 776 moh - Strands høyeste fjell

Publisert av: Stavanger Turistforening

Heiahornet 776 moh - Strands høyeste fjell

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  7,4 km
  4 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Apr - nov

Liarvatnet er innfallsporten til turer videre innover i Jørpelandsheia. Turen til det 776 meter høye Heiahornet starter ved trebrua ved parkeringsplassen. Deretter følges lysløypen fram til Småsildbekken. Her viser skilt videre til Heiahorn. Like etter skiltet som viser til Grimsli tar du av til høyre. Løypen går bratt opp på “akslå” i begynnelsen av Småsilddalen. Til dels går stien gjennom tett skog, men det blir lettere å gå etter hvert som du kommer over tregrensen. Fra toppen er det nydelig utsikt videre innover Ryfylkeheiene og utover mot kysten. Det svarer seg å ha med et Rogalandskart. Da kan du plukke ut mange av de mest kjente toppene.

Noen velger å gå samme vei tilbake, men vi anbefaler rundturen som fører ned i den frodige Småsildalen. Den gamle bjørkeskogen har urskogpreg og et rikt fugleliv.

Løype: Merket. 4-5 timer. Høydeforskjell 470 meter. Bratte partier i starten og det siste stykket mot toppen. Ansvar: Strand kommune

Bading:
Liarvatnet

Båndtvang:
hele året. Dyr på beite i området.

Det er fisk i Botnatjødna.

Turen bør ikke gås når det er snø.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av fra R.v 13 Jørpeland sentrum ved skilt “Dalen 6 km”. Kjør til enden av veien.  Stor parkeringsplass ved Liarvatnet.