Hermannssnasa

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  21,6 km
  6 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Feb - apr, jun - nov
På grensen mellom Verdal og Meråker ruver Hermannssnasa med sine 1035 meter. Selve toppen er på sør-enden av platået, som skiller seg godt ut når man beskuer den fra Innherredsområdet.

Turen fra Jämtlandsvegen (nord for toppen, også kjent som "svenskeveien") går opp Karl Johans vei og over en trebro til man ser et lite skilt merket "ti på topp" til høyre.
Stien fører så gjennom Havervollen seter, før den kommer opp på et langt strekke med mye myr. Noe høye fjellsko er anbefalt i dette terrenget.
Selve toppen bestiges enklest fra sør-øst. Nytt av 2014/15 (?) er merking i form av pinner/påler som er farget rødt. Disse er spesielt til nytte når man bestiger selve toppen.

Vinter:
Man kan følge sommerleia, men det anbefales å sløyfe Havervollen seter og heller holde noe til venstre forbi. Følger man med litt på kartet, vil man komme inn på samme sted som sommer-leia "flater ut" på myra.
Alternativt kan man også kjøre opp til Vulusjøen og følge skisporene så langt inn som mulig, og følge ryggene innover og benytte samme oppstigning til toppen. Denne turen tar 8 timer.

Vinterturer fra Feren og Risvatnet er også mulig. Sistnevnte benyttes gjerne av de som har nøkkel til vegbomen nede ved Jämtlandsvegen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering Karl Johans Klev. Stor parkeringsplass ved infotavle for festningsanlegget. Godt merket når man kjører retning Sverige.
Annonse

Publisert av