Norge på langs med barn / Etappe 9 / Grotli – Bjorli

Legg til huskeliste
Annonse
Etappe 9

Dette er niende etappe av en tur fra Lindesnes til Nordkapp. Totalt består turen av seksten etapper, med en samlet lengde på 314 mil. Turen er tilpasset barn.

Denne etappen går i Tafjordfjella og Reinheimen, og er på åtte mil. Vi gikk her vinteren 2013 og brukte åtte dager, reise og tre hviledager medregnet. Barna var sju og ni år.

Tar du med deg barn på langtur i fjellet på denne tiden av året, bør du være erfaren. Derfor har etappen fått vanskelighetsgrad sort. For juli og august gir vi etappen vanskelighetsgrad rød.

Der vi har fulgt Turistforeningens ruter, har vi angitt rutekoden.


Dag 81, 16. februar
Oslo – Grotli

Reise
Buss fra Oslo til Grotli.

Overnatting
Vi overnattet på vinterstengte Grotli hotell.


Dag 82, 17. februar
Grotli – Danskehytta, 14 km, 8 timer

Rute
Fra Grotli mer eller mindre langs rute sun33v til Danskehytta. Ruta merkes senere på vinteren.

Overnatting
Danskehytta er selvbetjent DNT-hytte.


Dag 83, 18. februar
Hviledag
Dag 84, 19. februar
Danskehytta – Veltdalshytta, 23 km, 12 timer

Rute
Fra Danskehytta mer eller mindre langs rute sun37v til Veltdalshytta. Fra Styggedalsvatnet og over Tordsnose er det permanent merking, i form av metallstenger. Resten av ruta merkes senere på vinteren.

Overnatting
Veltdalshytta er selvbetjent DNT-hytte.

Grønnvassbue
Halvveis mellom Danskehytta og Veltdalshytta ligger Grønnvassbue, som tilhører Skjåk Almenning. Fra Grotli er det samme avstand til Grønnvassbue som til Danskehytta. Den relativt lange turen fra Danskehytta til Veltdalshytta kunne vært delt i to, eller vi kunne ha gått direkte fra Grotli til Grønnvassbue.


Dag 85, 20. februar
Hviledag

Tur til Fieldfarehytta.


Dag 86, 21. februar
Veltdalshytta – Pyttbua, 13 km, 7 timer

Rute
Fra Veltdalshytta mer eller mindre langs rute sun51v til Pyttbua. Ruta merkes senere på vinteren. Skaret nord for Radiovatnet fremstår som utsatt, med tanke på snøras.

Overnatting
Pyttbua er selvbetjent DNT-hytte.


Dag 87, 22. februar
Hviledag

Mange bruker Pyttbua som utgangspunkt for bestigning av Puttegga, 1999 moh. og høyest i Møre og Romsdal. Det gjorde ikke vi


Dag 88, 23. februar
Pyttbua – Bjorli, 28 km, 6 timer
Bjorli – Oslo

Fra Pyttbua langs merket rute sun63v mot Brøstdalen. Her var det til og med oppgått. Krysset ikke Ulvåa, ved Sjugurgarden, men fortsatte på ubrøytet vei til veis ende og deretter i terrenget, mer eller mindre langs gammel led, til Kvernhusmyri, hvor vi kom inn på preparerte løyper, som vi fulgte til Bjorli.

Reise
Tog fra Bjorli til Oslo.


Kort sagt og veien videre

Fra Lindesnes til Nordkapp er det 171 mil i luftlinje. Går du fra Grotli til Bjorli, ender du opp 39 km nærmere Nordkapp. Dette svarer til 500 meter per tilbakelagte km.

Neste etappe går fra Bjorli til Trondheim. Etappen er delt i to turer på UT.no. Se «Nyttige lenker»

Adkomst med kollektivtransport

TIL Buss til Grotli FRA Tog fra Bjorli
Annonse