Solbergvarden: Beste utsikt i Finnemarka!

Publisert av privatperson

Solbergvarden: Beste utsikt i Finnemarka!

Tur til Solbergvarden fra Solbergelva. Turen starter ved parkeringsplassen i Solbergveien (Lysløypa). Første del av turen går på samme sti som stien til Knabben, men ikke helt opp til Knabben. Fortsetter over Aslakkene, der stien er blåmerket. Fra toppen er det svært god utsikt over bl.a. Drammen og helt opp til Blefjell. Ved godt vær er det også mulig å se masta på Gaustatoppen!

På vinteren er det ikke så mange som går til toppen pga snø. Imidlertid blir det tråkket sti i snøen store deler av vinteren også. En vintertur på truger er også å anbefale.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er en relativ stor parkeringsplass ved starten av ruta. Til parkeringsplassen kommer du om du kjører veien (Solbergveien) forbi Kiwibutikken i Solbergelva, hold til venstre (Batteriveien) når du kommer til spinneriet. Ta så til høyre der Myrabakken starter, og følg denne helt til topps, der den drerier hardt til høyre. Fortsett rett frem til du kommer til en grusvei. I enden av veien tar du til venstre og etter 150 meter får du parkeringsplassen på høyre side.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.