Måneskjæret 650 moh

Legg til huskeliste
Annonse

Turen starter ved bommen i starten av Frøsaliveien. Turen går på grusvei helt til det er skiltet til Måneskjæret på høyre side av veien etter ca. 1,6 km. NB! Vær oppmerksom på at jernbaneovergang må krysses, og denne er ikke sikret. STOPP, SE og LYTT etter tog. Gå ikke over før det med 100 % sikkerhet er klart, pass ekstre på alle i turfølget her. 

Stien er godt merket med blått til toppen og ertydelig i terrenget. Etter ca. 1 km på stien kommer det et stikryss, hold til venstre opp bratt skråning. Dette er turens mest krevende parti med løst underlag i bratt helling. Det henger et tau mellom trærne som kan være litt til hjelp om underlaget er sleipt pga. fuktighet. Mot toppen flater stien ut og du kommer til utsiktspunktet med flott utsikt over Glomma og Koppang. Følg samme sti tilbake. Det er også flere andre stialternativer tilbake, men da henviser vi til å lese kartet. Det anbefaler fjellstøvler på denne turen grunnet ulendt terreng og flere våte partier.

Vis hensyn til dyreliv og natur. Ta med søppel hjem. 

Husk kart og kompass. God tur!

Adkomst med egen bil

Kjør F633 nordover fra Koppang mot Atna på østsiden av Glomma ca 6,2km. Andre avkjøring etter motorcrossbanen. Turen starter ved bom synlig fra F633. Avkjøringen er bred og det er mulighet for å parkere her. Vær oppmerksom på at det kan forekomme tømmerdrift, ta hensyn til dette ved parkering.

Annonse