Topptur til Tyriåsen

Publisert av: Larvik og Omegns Turistforening
Annonse

Om turen

Lardal har mange fine turmål. Tyriås er på topp ti listen, der den ligger innover i skogene fra Gavelstad.

Toppen er på 449 moh, og det er valgfritt om du ønsker en lang, bratt eller kort tur opp til toppen. Den lange starter nedenfor bommen på Gavelstad. Da sparer du deg 50 kroner i bomutgifter og får 6 km en vei tilbake i vekslepenger. Gangtiden herfra er på 1,5 til 2 timer i rolig tempo. De første 5 km er det skogsbilvei, så her går det fint å sykle også. Skulle du ha mye penger eller liten tid, så kjører du opp til parkering for enden av skogsbilveien, og rusler de siste 700 meterne opp til toppen.

Følg blåmerket vei, og skilting.

Oppe på toppen går du sørover til utsiktspunktet. Her finner du muligens Vestfolds flotteste utsikt, og postkassen for topptur registrerering. Det går rylter om flott orkesterplass for orrhane spill på riktig tid av året.

Den litt brattere turen er å gå sydfra. Da kjører en fra Hvarnes. Da kommer du igjennom holtebygda og solbergvannet. Når du ser rasteplassen ved vannet, snur du og kjører 600 meter tilbake, og tar første vei til høyre. der finner du både bom og parkering. 3,2 km til toppen herifra, hvor 1,8 km er på vei.

Slik kommer du deg dit

Fant ingen stoppesteder i nærheten.
Annonse

Publisert av

Larvik og Omegns Turistforening