Topptur til Grytetippen og Keipen ca 1000 moh i Fjordgård på Senja

Publisert av: Skautrollet
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  9,2 km
  1 time
 • Sesong
  Hele året

Innledning

Flott og ganske lang tur. Lurt å sette seg som mål å nå begge toppene. Ikke så mye ekstra krefter som skal til når man først er kommet så langt. Utrolig fin utsikt. Med pauser trenger du ca 5 timer. Vi så ca. 50 reinsdyr som oppholdt seg i et par timer på samme snøflekk. Krevende eller ekspert.

Stibeskrivelse

Parker ved den første av tre tuneller inn til Fjordgård.

Så går du på merket løype oppover langs mastene. Her kan det være svært gjørmete. Ta derfor etter ca 5-600 mot høyre langs fjellet ca 400 m parallelt med mastene. Der er det tørt og du treffer stien til de to toppene mye bedre. Etter ca 1,5 km fra p plass ser du den gode stien som slynger seg bratt oppover fjellsida.

Tar du mastene oppover kommer du til utsiktspunkt Daven. Her er det postkasse og videre skilting. Ta til høyre og gå bakover noen hundre meter så du får øye på stien som går bratt oppover fjellsida.

Stien er god og etterhvert kommer du opp på et platå. Følg stien videre mot de to fjellene du vil bestige. Så kommer du til bratt og lang skrent mellom de to fjellene. Velg god sti til venstre for steinura. Den er god å gå på fordi den går der det også er vegetasjon. Veldig bratt.

Så nærmer du deg toppen og holder mot venstre til Grytetippen. For en fantastisk utsikt. Gå mot tippen og det blir enda bedre.

Når en står på Grytetippen er en kanskje noe usikker på om en orker Keipen. Men den er mye enklere enn en kan tro. Stort sett mulig å gå sikk sakk. Greit underlag.

Ved returen er det mer naturlig å forsøke å komme seg ned på stien som er i ura og som UT anbefaler. Finn stien øverst oppe på eggen - bruk gjerne blå prikk i ut appen. Lett å miste stien så følg med.

Ellers gikk returen ned samme sti. Lurt å følge de fine fjellene nedover fra Daven så slipper du søle.

God tur

Slik kommer du deg dit

Fant ingen stoppesteder i nærheten.
Annonse

Publisert av

Skautrollet